فیلمها بهترین ابزار جهت نمایش تحولات روز از جمله تکنولوژی هستند. حتی قبل از اینکه تکنولوژی زندگی ما را تسخیر کند، فیلمهایی که آینده را با تکنولژیهای عجیبوغریب تصور میکردند در طول سالها ظاهر شدند. اما با ظهور اینترنت، رسانههای اجتماعی، رباتیک پیشرفته و… داستان بسیاری از آن فیلمهای عجیبوغریب به واقعیت پیوست. گذشته از آن، فیلمهای بیشتری با مضمون تکنولوژی تولید شدند و بعضی از آنها به محبوبیت بالایی دست یافتند. اگر شما نیز به فیلمهایی که محتوای اصلی آنها به تکنولوژی مربوط است علاقه دارید این مطلب را تا انتها دنبال کنید. ما در اینجا فهرستی از جالبترین فیلمهای مرتبط با تکنولوژی را گردآوری کردهایم.
Eighth Grade
فیلم Eighth Grade یا گرید هشتم اثری از بو برنهام، 2018 است. از این فیلم به عنوان یکی از بهترین فیلمهای قرن بیست و یکم یاد میشود. Eighth Grade سناریوی پیچیدهای ندارد. این فیلم داستان زندگی دختری جوان است که میخواهد با خواستههای سرسامآور رسانههای اجتماعی رشد کند. به طور کلی مضمون این فیلم مشکلات، دلهرهها و سبک زندگی نوجوانان و جوانان در مواجهه با زندگی آنلاین است. در هر بخش از این فیلم، مخاطب با صحنههای هیجانانگیز و پیشبینی نشدهای مواجه میشود که هر کدام بر تاثیرات عجیبوغریب زندگی آنلاین دلالت دارند.
We’re All Going to the World’s Fair
فیلم ما همه به نمایشگاه جهانی میرویم محصول 2021 آمریکا است. این فیلم در ژانر درام ساخته شده است و بر پایه واقعیات زندگی آنلاین قرار دارد. فیلم در مورد یک نوجوان به نام کیسی است که در اتاق زیر شیروانی خود با دنیای آنلاین مواجه میشود. فیلم ما همه به نمایشگاه جهانی میرویم درصدد پاسخ به این سوال است که چگونه ذهن انسان به دلیل تأثیر رسانههای اجتماعی منزوی، سردرگم و مضطرب شده است.
فیلم Cyberbully
Cyberbully یک سریال خانگی به کارگردانی Charles Binamé است که اولین بار در سال 2011 از ABC Family پخش شد؛ اما بعد از آن در بسیاری از کشورهای جهان نیز به نمایش گذاشته شد. اگر به سریالهای خانگی با مضمون تکنولوژی علاقه دارید، این فیلم میتواند برای شما جذاب باشد. داستان Cyberbully، داستان یک دختر نوجوان به نام تیلور هیلریج است که مورد آزار و اذیت آنلاین یک هکر قرار گرفته است. تمام این ماجراها از وقتی شروع میشود که مادر تیلور به مناسبت تولد 17 سالگی او یک کامپیوتر میخرد و تیلور ناخواسته وارد یک وب سایت اجتماعی میشود و بقیه ماجرا… فیلم Cyberbully محصول سال 2011 کانادا است.
Not Okay
Not Okay که در ایران با نام خوب نیست ترجمه شده است یکی از جدیدترین فیلمهای مرتبط با اینترنت و شبکههای اجتماعی است. فیلم Not Okay محصول 2022 و به کارگردانی کوین شپرد است. این فیلم ژانر کمدی دارد؛ اما به خوبی بخشی از تکنولوژیهای ارتباطی و تاثیرات آن را به تصویر کشیده است. داستان این فیلم در رابطه با یک زوج بریتانیائی است که به دنبال مشهور شدن در فضای مجازی هستند. این زوج برای رسیدن به آرزوی خود دست به هر کاری میزنند تا بتوانند به محبوبیت بالایی دست پیدا کنند.
Tragedy Girls
فیلم Tragedy Girls یا تراژدی دختران نیز تا حدودی مضمونی مشابه فیلم Not Okay دارد داستان این فیلم در مورد دو دختر دبیرستانی است که آنها نیز دغدغه شهرت در فضای مجازی را دارند. این فیلم نیز ژانری کمدی دارد؛ اما کمدی ترسناک. هیجان این فیلم زمانی به اوج خود میرسد که بسیاری از ایدههای ترسناک این دو دختر برای کسب محبوبیت به واقعیت تبدیل میشود. دختران تراژدی محصول 2017 آمریکا است.
Team Hurricane
فیلم تیم طوفان یا Team Hurricane به کارگردانی آنیکا برگ (Annika Berg) محصول سال 2017 است. این فیلم که جایزههای زیادی را از آن خود کرده است، روایتگر گروهی از دختران نوجوان است که به طور غیرحضوری و از طریق شبکههای اجتماعی با هم آشنا شدهاند. فیلم تیم طوفان روایتی مستندگونه دارد و کارگردان با تمرکز بر این نکته، از افرادی غیربازیگر استفاده کرده است تا شکل مستندگونه فیلم کاملا آشکار باشد. برگ با ترکیب داستان و مستند درصدد بود تا کاملاً آشفتگی زندگی آنلاین را منعکس کند. هدفی که به خوبی از پس آن برآمده است.
Finch
فیلم فینچ به کارگردانی میگل ساپوچنیک محصول 2021 آمریکا پیرامون هوش مصنوعی است. این فیلم آخرالزمانی داستان یک مهندس به نام فینچ است که با سگ خود در عصر آخرالزمانی زندگی میکند. داستان اصلی فیلم فینچ زمانی اتفاق میافتد که او تصمیم میگیرد رباتی را برای محافظت از حیوانات خانگی بسازد. فینج بعد از ساختن ربات وارد تعامل با آن میشود. تعاملی که نتیجه آن یادگیری زندگی، عشق، دوستی و معنای انسان بودن توسط ربات است.
Hackers
فیلم هکرها کمی قدیمی است و زمان ساخت آن به سال 1995 بازمیگردد؛ اما فیلم به حدی هوشیارانه و خلاقانه ساخته شده است که کمتر کسی باور میکند این فیلم محصول دهه 1990 باشد. جالب آنکه وقتی فیلم هکرها ساخته شد به دلیل آنکه بسیار جلوتر از زمان خود بود بسیاری آن را مسخره میکردند؛ چرا که برای بسیاری از مردم موضوع هکرها عجیب و غیرقابل باور بود. بااینحال داستان این فیلم در مورد هکرهایی است که به اشکال مختلف به فسمتهای مختلف دولتی و غیردولتی نفوذ میکنند و آنها را هک میکنند.
Blackhat
بلکهت محصول 2015 است. مضمون این فیلم نیز در رابطه با هکرها و اقدامات آنان است. بلکهت در ژانر اکشن است و کارگردانی آن را مایکل مان بر عهده داشته است. داستان فیلم مربوط به یک نیروگاه هستهای در هنگ کنگ است که با اقدامات یک هکر دچار آسیب میشود و همین موضوع روی بوس شیکاگو تاثیر میگذارد. این موضوع باعث اقدامات جستجوگرانه از سوی چندین دولت میشود. تا آنکه دولت چین و FBI تشخیص میدهند که هک با استفاده از ابزار دسترسی از راه دور انجام شده است و ادامه ماجرا…
سخن نهایی
فیلمهایی که با مضمون فناوریهای ارتباطی تولید شدهاند شامل مجموعه گستردهای هستند. هر یک از این فیلمها به جنبهای از تاثیرات تکنولوژی پرداختهاند. برخی از فیلمها نیز با ژانر تخیلی، تاثیراتی از تکنولوژی بر زندگی انسانها را به تصویر کشیدهاند که بعید نیست در آینده نزدیک بسیاری از آنها به واقعیت تبدیل شوند. بااینحال یکی از نکات مثبت این فیلمها جنبه آموزنده بودن آنهاست. چنانچه مخاطب متوجه قدرت هکرها و راههای نفوذ آنها میشود. همین یک نکته میتواند این درس را بدهد که هنگام اقدامات آنلاین مانند عملیات پرداخت اعم از پرداخت قبض همراه اول یا کارت به کارت بانک کشاورزی یا هر بانک دیگری حتما از راههای امن وارد درگاههای بانکی شویم. علاوه بر این بسیاری از این فیلمها میتوانند ایدههای آموزندهای درباره تکنولوژی داشته باشند. بنابراین دیدن این نوع فیلمها نمیتواند خالی از لطف باشد.