سیمکشی یکی از اجزای زیرساختی حیانی از هر ساختمان است که در صورت نصب نادرست، میتواند خطرات جبرانناپذیری به همراه داشته باشد. بسیاری از اشتباهات رایج در این زمینه علاوه بر ایجاد مشکلات فنی، میتواند تهدیدی خطرناک برای امنیت جانی و مالی ساکنین یک ساختمان به شمار بروند. در ادامه برخی از مهمترین اشتباهات خطرناک در نصب سیمکشی و چگونگی جلوگیری از آنها را بررسی خواهیم کرد.
یکی از مزایای مطالعه این بلاگ این است که با تمامی جوانب و احتمالات جانبی آشنا خواهید شد و در صورتی که این علائم و مشکلات را مشاهده کردید؛ زمان شما برای دریافت کمک از یک برقکار با تجربه بیشتر است! بنابراین به شما توصیه میکنیم از بررسی کردن شواهدی که نشان میدهد برق کشی منزل شما مشکل دارد غافل نشوید.
بررسی دقیق اشتباهات جبران در برق کشی
برقکاری ساختمانها یکی از حساسترین بخشهای ساختوساز است که کوچکترین اشتباه در آن میتواند به حوادث جبرانناپذیری منجر شود؛ از آتشسوزی گرفته تا برقگرفتگی، این اشتباهات میتوانند سلامت و حتی جان افراد را تهدید کنند. در ادامه به بررسی دقیق اشتباهات رایج و خطرناک در برقکاری ساختمانها خواهیم پرداخت که چه برای افراد فنی و چه برای افراد غیر فنی، اطلاع از این موارد یک امر ضروری به شمار میرود.
اتصال سیمها خارج از جعبههای اتصالات
اتصالات سیمها در خارج از جعبههای اتصالات میتواند خطرات زیادی از جمله برقگرفتگی و آتشسوزی را به همراه داشته باشد. اینگونه اتصالات نه تنها به دلیل قرار گرفتن در معرض رطوبت یا آسیبهای فیزیکی میتوانند عملکرد ضعیفی داشته باشند، بلکه عمر مفید سیمها را کاهش میدهند. برای جلوگیری از این اشتباه، همیشه از جعبههای اتصالات مناسب و استاندارد استفاده کنید تا اتصالات به درستی محافظت شوند.
استفاده از تجهیزات فرسوده و غیراستاندارد
تجهیزات فرسوده و قدیمی خطرات زیادی را برای سیستم برقرسانی ایجاد میکنند. استفاده از سیمهای بیکیفیت یا قطعات غیر استاندارد میتواند به خرابی سیستم برقکشی، برقگرفتگی یا حتی آتشسوزی نیز منجر شود. برای ایمنی بیشتر لازم است تنها از تجهیزات مطابق با استانداردهای ملی و بینالمللی استفاده کرده و سیمکشی ساختمان را با توجه به آخرین تکنولوژیها و ایمنیها به روز کنید.
استفاده نادرست از سیمها
یکی از اشتباهات رایج در نصب سیمکشی، استفاده از سیمهای کوتاه یا غیر استاندارد است. سیمهای کوتاه ممکن است باعث اتصالات نامناسب و داغ شدن بیش از حد شوند جعبه اتصالات شود، که این افزایش ناگهانی دمای سیمها میتواند خطر آتشسوزی را افزایش دهد. برای جلوگیری از این مشکل لازم است همیشه از سیمهایی با طول مناسب و مطابق با نیازهای سیستم استفاده کنید. توجه داشته باشید که با ابزار مناسب و رعایت استانداردها به نحوی سیم مورد نظر خود را نصب کنید که با دیگر سیمها تنش یا برخوردی ایجاد نشود.
عدم انتخاب کلید و پریزهای مناسب
نصب کلیدها و پریزهای نامناسب یا لق، از جمله عواملیست که میتواند باعث خرابی و حتی آتشسوزی شود. پریزهایی که اتصالات آنها لق است؛ علاوه بر کاهش کارایی سیستم، میتوانند خطر برقگرفتگی را نیز افزایش دهند. انتخاب پریزهای با کیفیت و نصب دقیق آنها نیز از چنین عواملی محسوب میشود که برای رفع این مشکل لازم است در اسرع وقت از یک برقکار حرفهای بخواهید تا برای نصب اصولی سوئیچها و کلیدها شما را همراهی کند.
نصب نادرست قطعکننده مدار
قطعکنندههای مدار یکی از اجزای حیاتی در حفاظت از سیستم برق هستند که به محض وقوع مشکل، جریان برق را قطع میکنند و مانع از ایجاد بحرانهایی نظیر آتشسوزی و ایجاد اختلال در جریان برق کل ساختمان میشود. نصب اشتباه این قطعات میتواند خطرات مهلکی مانند آتشسوزی و آسیب به تجهیزات منازل یا حتی محل کار شما را افزایش دهد. برای جبران چنین مشکلی، دریافت کمک از یک تعمیرکار و برقکار ماهر از ملزوماتی محسوب میشود که نباید انجام آن را به تعویق بیاندازید.
عدم استفاده از بستها و گیرههای مناسب
سیمهایی که بدون بست یا گیره مناسب نگه داشته میشوند، در معرض آسیبهای فیزیکی بیشتر نسبت به سایر سیمها قرار میگیرند. حرکت سیمها میتواند باعث قطع شدن یا ضعیف شدن اتصالات اولیه شود که نتیجه آن افزایش خطر برقگرفتگی است. استفاده از گیرهها و بستهای مناسب، سیمها را در جای خود تثبیت کرده و از آسیب دیدن آنها جلوگیری میکند و اصطکاک سیمهای اصلی را با یکدیگر کاهش میدهد.
استفاده از افراد بیتجربه در سیمکشی
یکی از بزرگترین اشتباهات در نصب سیمکشی ساختمان، استفاده از افراد غیر متخصصی است که نه تنها هزینه مالی زیادی روی دست ما میگذارند؛ بلکه جان خانواده و ساکنین یک ساختمان را نیز به خطر میاندازند. در صورتی که تمایل دارید از کمک برقکار برای تصحیح و بازبینی یا نصب سیستم برقکشی خود استفاده کنید؛ ابتدا سابقه کاری فرد تعمرکار را بررسی کرده و در نهایت با بررسی سابقه برقکاران برای نصب یا سرویس سیستم برقکشی ساختمان و منازل خود روی کمک آنها حساب کنید.
نصب پریز بدون سیم ارتینگ
سیم ارتینگ برای ایمنی سیستم برقکشی بسیار حیاتی است. عدم استفاده از سیم ارتینگ در پریزها میتواند باعث افزایش خطر برقگرفتگی و آتشسوزی شود. برای جلوگیری از این مشکلات، اطمینان حاصل کنید که تمامی پریزها به سیستم ارتینگ متصل باشند. در نهایت، برای حفاظت از ایمنی خود و ساختمان باید در نصب و نگهداری سیمکشی دقت زیادی به خرج داد و از افراد متخصص برای انجام این کارها کمک گرفت.