جوشکاری ورق گالوانیزه یکی از مهمترین فرایندهای صنعتی است که برای تولید محصولات فولادی انجام میشود. فرایند جوشکاری ورق گالوانیزه تقریباً شبیه به جوشکاری ورقهای فولادی بدون پوشش است. با این حال برخی پارامترها مانند آمپر، سرعت حرکت و مواردی مانند این تغییر میکند. ورق گالوانیزه یک محصول فولادی بسیار مهم است که به وفور در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرد.
این ورقها دارای پوشش روی هستند و مقاومت بسیار زیادی نسبت به خوردگی دارند. ورقهای گالوانیزه و ورق برنج آهن رسان به راحتی در محیطهای مرطوب مورد استفاده قرار میگیرند و به راحتی دچار پوسیدگی نمیشوند. در ادامه به طور کامل درباره جوشکاری ورق گالوانیزه توضیح میدهیم.
ورق گالوانیزه چیست؟
ورق گالوانیزه نوعی ورق فولادی است که با استفاده از روش گالوانیزاسیون با یک لایه فلز روی پوشش داده میشود. این پوشش از سطح ورق در برابر زنگ زدگی خوردگی و پوسیدگی محافظت میکند.
قیمت روز ورق گالوانیزه با توجه به ابعاد، فرآیند گالوانیزه کردن، قیمت روز آهن و … تعیین میشود. برای گالوانیزه کردن ورقهای فولادی از روش نورد گرم و سرد استفاده میشود. قبل از شروع فرایند جوشکاری، سطح ورق باید کاملا تمیز شود و هیچگونه آلودگی یا زنگ زدگی روی آن قرار نداشته باشد. گاهی اوقات برای تمیز کردن سطح ورق از حلالها یا سمباده زدن کمک گرفته میشود.
برخی از رایجترین روشهای جوشکاری ورق گالوانیزه شامل جوشکاری با الکترود و گاز co2 هستند. در مرحله بعد، روش جوشکاری باید انتخاب شود که در ادامه برای شما به طور کامل توضیح داده خواهد شد.
روش های جوشکاری ورق گالوانیزه
تکنیکهای مختلفی برای جوشکاری ورقهای گالوانیزه وجود دارد که با توجه به شرایط کار و نیاز پروژه تعیین میشود. هر یک از روشهای جوشکاری ورقهای گالوانیزه دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. در ادامه روشهای جوشکاری ورق گالوانیزه را برای شما بیان میکنیم:
جوشکاری مقاومتی ورق گالوانیزه
روش جوشکاری مقاومتی نیز به وفور در صنعت انجام میشود و برای ورقهایی با ضخامت کم مناسب است. معمولاً از این روش برای جوشکاری ورقهای با ضخامت کمتر از ۵ میلیمتر استفاده میشود. میتوانید مشخصات ورق های کمتر از 5 میل و قیمت ورق 1 میل را در لینک https://ahanresan.ir/pc/sheet/1-mile/ مشاهده کنید. این روش جوشکاری مزایای گوناگونی دارد. به عنوان مثال کمترین آسیب را به ورق گالوانیزه وارد میکند و از نظر اقتصادی کاملاً به صرفه است.
جوشکاری قوس با الکترود پوشش دار
یکی از مهمترین روشهای جوشکاری ورق گالوانیزه، جوشکاری قوسی با الکترود پوششدار است. این تکنیک از محبوبیت بسیار زیادی در صنعت برخوردار است و با نام جوشکاری برق نیز شناخته میشود. در فرایند جوشکاری قوس با الکترود پوششدار، الکترودها به سمت جلو و عقب حرکت میکنند و باعث تبخیر شدن پوشش گالوانیزه ورق میشوند.
جوشکاری ورق گالوانیزه با CO2
یکی از بهترین روشهای جوشکاری ورق گالوانیزه، جوشکاری قوس الکتریکی با گاز کربن دی اکسید است. این روش مورد توجه بسیاری از تولید کنندگان و صنایع قرار گرفته است و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد. در جوشکاری با گاز CO2 جریان مداومی از گازهای خنثی مانند آرگون به ناحیه جوش اعمال میشود. همین مسئله از ایجاد آلودگی و اکسید شدن ناحیه جوش جلوگیری میکند. در نتیجه آسیب کمتری به ناحیه جوش وارد خواهد شد.
جوشکاری ورق گالوانیزه با اشعه لیزر
از دیگر روشهای جوشکاری ورق گالوانیزه، جوشکاری با اشعه لیزر است. در این تکنیک، قطعات جوشکاری باید به شکل مناسبی در مجاورت یکدیگر قرار گیرند. در غیر اینصورت بریدگیهای متعددی در محل جوش ایجاد میشود. این روش نسبت به سایر روشهای جوشکاری ورق گالوانیزه با هزینه بالاتری انجام میشود و با محدودیت عمق جوشکاری همراه است.
ویژگی های جوشکاری ورق گالوانیزه
فرایند جوشکاری ورق گالوانیزه دارای برخی ویژگیها است که باید از آن اطلاع داشته باشید. یکی از مهمترین ویژگیهای جوشکاری ورقهای گالوانیزه، انتخاب و الکترودهای مصرفی مناسب است. همچنین سطح جوشکاری باید کاملاً تمیز و عاری از زنگ زدگی باشد. بررسی چگالی ورق گالوانیزه هنگام جوشکاری نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا حرارت باعث تبخیر شدن فلز روی ورق میشود و دود یا آلودگی را تولید میکند.
مزایای جوشکاری ورق گالوانیزه
جوشکاری این ورقها دارای مزایای گوناگونی است. فرایند جوشکاری ورق گالوانیزه مقاومت آن را در برابر خوردگی و زنگ زدگی افزایش میدهد. در واقع پوشش روی از سطح ورق در مقابل پوسیدگی محافظت میکند و باعث افزایش طول عمر ورق میشود. علاوه بر این، این فرایند جوشکاری نسبت به سایر تکنیکها هزینه کمتری دارد و در انواعی از پروژهها مورد استفاده قرار میگیرد. یکی دیگر از مهمترین مزایای جوشکاری ورق گالوانیزه، بهبود قابلیت شکل پذیری ورق است. همین مسئله به صنایع کمک میکند تا از ورقهای گالوانیزه در طراحیهای مختلف استفاده کنند.
دستورالعمل جوشکاری ورق های گالوانیزه
برای اینکه فرایند جوشکاری به شکل بهتری انجام شود، بهتر است به برخی نکات به دستورالعملها توجه داشته باشید. یکی از مهمترین نکات هنگام انجام جوشکاری ورق گالوانیزه، تهیه وسایل جوشکاری است. این وسایل شامل دستگاه جوش، ورق گالوانیزه، لباس کار، عینک، دستکش و ماسک هستند. در وهله دوم باید الکترود را برای انجام جوشکاری آماده کرد. محل انجام عملیات جوشکاری باید کاملا ثابت و بدون لغزش باشد. در نهایت باید برای حذف پاشش مذاب از روی سطح ورق، فرایند سنگ زنی نهایی را انجام داد.
نتیجهگیری
فرایند جوشکاری ورق گالوانیزه یکی از فرایندهای صنعتی بسیار مهم است که با استفاده از تکنیکهای مختلف مثل جوشکاری الکترود و مواردی مانند این انجام میشود. این تکنیک باید با دقت بسیار بالا و رعایت اصول ایمنی انجام شود تا محصول مورد نظر از کیفیت بالایی برخوردار باشد. انتخاب روش صحیح جوشکاری ورق گالوانیزه و آمادهسازی مناسب آن اهمیت بسیار زیادی دارد. میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره جوشکاری ورقهای فولادی به سایتهای معتبر مراجعه کنید.